Okej, jag lovar att detta inte ska bli till en mifu blogg, men har man hittat något bra måste man tipsa om det. Valio har utkommit med en ny produkt till mifufamiljen, strimlor, och jag är inte sen på att testa. Jag lagade en indisk gryta, enligt samma principer som om jag använt kyckling. Här är ”receptet” för den nyfikna.
Du behöver för ca fyra portioner:
1 pkt mifu strimlor, paprika chili
1 paprika
1 squash
2 lökar
2 vitlöksklyftor
3 chilin
1 burk grädde
jogurt
curry, gurkmeja, garam masala, spiskummin
salt
Stek strimlorna i lite olja. De bryntes supersnabbt, så se upp så att de inte bränns. Ta åt sidan på en tallrik.
Häll i lite mer olja i stekpannan om det behövs och stek strimlad lök, paprika och squash. Hacka vitlöken och chilin och blanda i.
När allt ser någorlunda klart ut och grönsakerna har mognat, ös på med kryddor enligt egen smak. Häll tillbaka mifun.
Här kan du sluta och du har perfekt fyllning till wraps/tortillas. Eller så gör du som jag och häller i grädde och jogurt och gör sås. Det kan tänkas att tre chilin plus paprika-chili smak på mifun gjorde att allting blev ganska starkt. Jag hade nämligen i ganska mycket jogurt, säkert 2 dl.
Servera med ris och njut. Resterna blir perfekt lunchlåda.
Måste prova Mifu, blir nästa veckas matmål :).
Jag gillar det i alla fall. Enkelt att använda, och passar i allt 🙂