The sunshine blogger award

Jag har blivit nominerad till the Sunshine blogger award. Nomineringen kom just innan vi for på resa, och jag har inte hunnit svara på frågorna förrän nu. Men bättre sent än aldrig eller hur?! Tack till Mums för nomineringen. The Sunshine blogger award ges till bloggare som är kreativa, positiva, inspirerande och som sprider solsken omkring sig. Här har jag översatt fritt, men tack för att du tycker att jag är det. Det är precis det jag strävar till med min blogg. I nomineringen fick jag elva frågor att svara på. Jag har översatt frågorna till svenska och väljer att svara på svenska, men originalfrågorna kan ni läsa här.

sunshine blogger award

Vad är din favoritingrediens?
En sak?! Hur ska jag kunna välja en sak? Jag har listat 15 livsmedel jag tycker om och inte tycker om, men ifall jag är tvungen att välja bara en sak så säger jag lime. Eller ost. Nej choklad. Eller ägg. Lime. Jag säger lime.

Finns det en maträtt du tyckte om som barn och fortfarande är sugen på, eller något som du inte förstår hur du kunde tycka om som barn?
Tydligen har jag ätit leversås som barn, påstår mamma. Nuförtiden kan jag inte ens äta leverpastej.

Vem lärde dig att laga mat?
Jag har lärt mig själv, men jag är utbildad till restonom, så lite har jag väl lärt mig i skolan också.

Hur mycket tid tillbringar du i köket?
När jag är ledig och har tid och inspiration till att laga mat, flera timmar. Då är det roligt att planera, hålla på eller laga något mer komplicerat. På vardagar eller när det är bråttom, kanske en timme. Det beror ju också på vad jag lagar för typ av mat, om det är många faser, eller om det bara ska röras ihop snabbt.

the sunshine blogger award

Finns det några prylar du inte klarar dig utan i köket?
Jag är inte så mycket för prylar, jag behöver bara en bra kniv och ett bra skärbräde. Jag har en massa prylar som ska göra det lättare att till exempel hacka vitlök eller skiva saker, men oftast orkar jag inte ta fram dem. Det går alltid smidigare att bara hacka för hand i alla fall.

Vad är din mest minnesvärda måltid?
Första gången jag åt en lite dyrare avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket. Det var på Smör i Åbo. Jag vet inte om det var sällskapet som gjorde det, vi firade nämligen en arbetskompis födelsedag. Eller om maten bara var så god som jag kommer ihåg. Vad jag minns var allting bara såå gott. Vad åt vi ens? Det minns jag inte, men det var en fem rätters avsmakningsmeny som kockarna komponerade ihop enligt råvaror och lust. Inget massproducerat som man beställer från menyn, utan bara för oss just där och då. Gazpacho, smörstekta svampar, rabarberpaj. Allt i en finare version förstås.

Finns det en matkultur som är helt främmande för dig?
Karibien. Jag har ungefär hört talas om jerk chicken, men vet inte vad det innehåller för kryddor.

Vad inspirerar dig i din matlagning? Vem är din musa?
Masterchef Australia måste ju vara världens bästa matlagningsprogram. Jösses vad bra deltagarna är där! Både deltagarna och domarna verkar så trevliga, samtidigt som de är riktigt, riktigt bra. För att bara vara hemmakockar som tycker om mat och att laga mat. Jag blir alltid inspirerad när jag ser på det programmet. Jag får alltid nya idéer till min egen matlagning och tänker alltid hur skulle jag själv klara mig. Vad skulle jag göra av ingredienserna eller i uppgiften.

Har du några no-gos i din matlagning?
Jag blandar hejvilt allting och har inga regler. Kan inte följa ett recept, kan knappt läsa det rätt,  och ändrar alltid. Mitt motto är snarare att testa sig fram, inte vara så noga och att inte följa några regler.

Med vem skulle du vilja laga mat?
Med någon av de stora tv-kockarna, i deras program. Nigella, Rachael Ray, Jamie Oliver. Eller Masterchef Australia. Heston.

Ifall du skulle publicera en kokbok, vad skulle titeln vara?
Den här frågan har jag haft svårast att svara på. Jag kommer inte på något bra. Det finns ju såå många kokböcker och jag vill inte ha något tråkigt som ”Heidis recept” eller ”Heidis favoriter” eller liknande. Men jag vet inte heller vad boken skulle handla om. Skulle den fokusera på en sak, ingrediens som choklad/bakning/vegetariskt/lättlagat eller skulle den vara en blandning av allt.

The Sunshine blogger award ges av bloggare till bloggare som inspirerar till positivitet och kreativitet i bloggvärlden. Reglerna var följande:

  • Tacka bloggaren du fick nomineringen av och länka tillbaka till dennes blogg
  • Svara på de 11 frågorna du fick
  • Nominera upp till 11 nya bloggare för utmärkelsen och skriv dem 11 nya frågor
  • Visa reglerna och the Sunshine blogger award logon i ditt inlägg/eller på bloggen

Jag vet att jag borde nominera nya bloggare till utmärkelsen, men med tanke på att jag är typ två månader för sent ute att svara själv. I’m sorry!

2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *