När man lagar något gott, måste man dela med sig av receptet. Det vet ni redan. Den här gången bjuder jag på vegetariska enchiladas fyllda med sötpotatis (batat), bönor och fetaost. Perfekt som fredagsmys. Tacos med en twist. Receptet är ursprungligen härifrån, men jag skriver ut det här också. För åtminstone fyra portioner. Det var rejält och mättande, men supergott.
Vegetariska enchiladas med sötpotatis
2 st sötpotatisar
en burk svarta bönor
ett paket fetaost
0,25 tsk kanel
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
8 tortillabröd
smör till formen
en burk crème fraiche
en burk tacosås
150 g riven ost
gurka
tomat
majs
gräddfil
salsa
nachos
Sätt ugnen på 200 grader
Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lite saltat vatten i ca 10 minuter
Sila av och skölj bönorna under kallt vatten. Lägg dem i en bunke och smula i fetaosten. Krydda med kanel, chilipulver och salt. Jag körde som vanligt freestyle, för vem orkar mäta en halv tesked?
Sila av vattnet från potatisen och mosa den grovt med en gaffel så att det fortfarande är lite bitar kvar. Tillsätt i bunken med bönor och fetaost och blanda om ordentligt
Fördela sötpotatisblandningen på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem med skarven ned i en smord ugnsfast form
Blanda ihop crème fraiche och tacosås och bred över tortillarullarna. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i ca 15 minuter tills osten smält och fått en fin gyllenbrun färg. Det tog länge än 15 minuter för mig
Servera med hackad gurka, tomat och majs. Lite gräddfil och salsa ovanpå och några nachos till och du har en middag. Och ta inte en lika stor portion som jag gjorde, jag var inte hungrig på en dag. Och jag är alltid hungrig 🙂
Testa gärna och berätta vad du tyckte
0
Testade idag. Lite skeptisk var jag, men det var faktiskt riktigt gott! 🙂
Kul att du testade! Jag delar nog bara av mig av goda recept 😉